Escofet by Molins & Foster + Partners presenteren de Tiers elementen

Ervaar Duurzaamheid en Elegantie met Innovatieve Ontwerpen van Foster + Partners


   Tiers : een  modern design met elegante lijnen.

Op het gebied waar kunst en functionaliteit elkaar ontmoeten, brengt de samenwerking tussen Foster + Partners en Escofet by Molins de TIERS-collectie voort, een bewijs van creativiteit en doelgericht ontwerp voor de verschillende vormen van publieke ruimtes. 


Deze elementen zijn gemaakt van ultrahoog prestatiebeton (UHPC) en herdefiniëren straatmeubilair met een mix van duurzaamheid en elegantie die zich zowel in een stedelijke context als in groene omgevingen laten inpassen.


De veelzijdigheid van deze elementen leent er zich toe om zowel als afzonderlijke zitbanken of als leunelementen te gebruiken, anderzijds geeft het combineren van de stoelen, zitbanken en tafels bijkomende functionaliteiten aan de omgeving en gebruikers.

Het design van de TIERS elementen is tot stand gekomen enerzijds tussen de ontwerp expertise en architecturale achtergrond van Foster + Partners Industrial Design en anderzijds het vakmanschap van ESCOFET op het gebied van architectonisch beton in design straatmeubilair. De stoel, zitbank en tafelopstellingen zijn elk zorgvuldig ontworpen om een evenwicht te vinden tussen esthetische aantrekkingskracht en functionaliteit in de openbare ruimte.

Het ontwerpproces achter TIERS is een voorbeeld van nauwgezet vakmanschap en technologische innovatie. Het combineren van technische expertise en 3D-printen zorgen voor precisie in elk detail van deze elementen bij het ontwerpen en het prototypen proces, terwijl het gebruik van Ultra hoog performantie beton (UHPC) en geavanceerde mallen in het productieproces de structurele integriteit verbetert. Deze aanpak verhoogt niet alleen de visuele aantrekkingskracht van de elementen, maar zorgt er ook voor dat ze voldoen aan de eisen van dagelijks gebruik in veeleisende omgevingen.Mike Holland, Hoofd Industrieel Ontwerp, Foster + Partners, zegt: "We zijn verheugd om onze eerste collectie met ESCOFET te lanceren. Met hun ingetogen elegantie en verfijnde profielen bieden TIERS en GATHER een scala aan creatieve opties voor architecten, stedenbouwkundigen en landschapsontwerpers."

De modulaire flexibiliteit van TIERS maakt veelzijdige configuraties mogelijk, die naadloos passen bij diverse openbare ruimtes. Of het nu gaat om het creëren van intieme zithoeken of gezamenlijke werkzones, de collectie stimuleert dynamische interacties tussen gebruikers. De doordachte ontwerpoverwegingen, waaronder elegante en comfortabele contouren maar ook de toegankelijke hoogtes, komen tegemoet aan een breed spectrum van behoeften in de publieke ruimte en bevorderen inclusiviteit en betrokkenheid bij de gebruikers. 

Met de lancering van TIERS nodigen Foster + Partners en ESCOFET steden uit om een nieuw tijdperk van straatmeubilair te omarmen - waar vorm en functie in harmonie samenkomen. Als deze elementen hun plaats vinden in openbare ruimten, verbeteren ze niet alleen de esthetiek, maar verrijken ze ook de manier waarop gemeenschappen met elkaar omgaan en zich ontwikkelen. Door een doordacht ontwerp en nauwgezet vakmanschap schept TIERS een precedent voor duurzame, gebruikersgerichte stedelijke innovaties en effent het de weg voor toekomstige mogelijkheden in zowel stadsplanning en landschapsontwerp.

 Foster + Partners

Foster + Partners is een gerenommeerd internationaal architectenbureau, opgericht door Norman Foster in 1967. Het staat bekend om zijn innovatieve en duurzame benadering van architectuur en design. 

Met projecten verspreid over diverse continenten, waaronder iconische gebouwen zoals 30 St Mary Axe (The Gherkin) in Londen, Apple Park in Cupertino, en de Millennium Bridge in Londen, heeft het bureau een sterke reputatie opgebouwd. 

Foster + Partners werkt als een cultureel en etnisch diverse eenheid, waarbij samenwerking en integratie van verschillende perspectieven centraal staan. Met medewerkers uit verschillende delen van de wereld dragen ze bij aan een rijkdom aan ideeën en creatieve oplossingen. 


Meer over Foster + Partners
Meer over Foster + Partners Industrial Design

De Tiers producten

Deel deze post
Bruisend Marktplein in Geraardsbergen dankzij Innovatieve Straatmeubilair
Tijdelijk belevingsplein biedt zitgelegenheid en speelse combinaties van groen en straatmeubilair