Escofet 1886

Escofet 1886, een naam die synoniem staat voor traditie, innovatie en vakmanschap. Met een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1886, heeft Escofet een onuitwisbare stempel gedrukt op de wereld van stedelijke vormgeving.

Kennis  en ervaring

Van straatbanken, afvalbakken tot verlichtingselementen, elk stuk straatmeubilair van Escofet 1886 is doordrenkt met een diepgaand begrip van stedelijke behoeften en een compromisloze toewijding aan kwaliteit. 

Doorheen de jaren hebben wereld beroemde ontwerpers en designers tal van realisaties samen verwezenlijkt. Deze elementen kan je niet alleen in het straatbeeld en in de vele parken van Barcelona terugvinden maar in enkele van 's werelds meest iconische steden, waar deze creaties het landschap verrijken en de openbare ruimte transformeren.

Met Escofet 1886 bent u verzekerd van niet alleen producten van uitzonderlijke kwaliteit, maar ook van een partner die de complexe dynamiek van stedelijke omgevingen begrijpt.

Speels, uniek en functioneel 

Straatmeubilair hoeft niet log en saai te ogen om functioneel te zijn. Het moeten elementen zijn die zich perfect weten in te passen in de omgeving of juist ook niet en een statement maken om de bezoekers van de openbare ruimte uit te dagen om gebruikt te worden.

Het geschikte materiaal voor de juiste toepassing 

Bij Escofet geloven we dat het materiaal waarmee we werken een cruciale rol speelt in het creëren van stedelijke omgevingen die gedijen en inspireren. Door te kiezen voor hoogwaardige, duurzame materialen kunnen we straatmeubilair produceren dat niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook functioneel en bestendig is tegen de uitdagingen van het stadsleven. 

We maken gebruik van hoogwaardige materialen zoals beton, gerecyclede aggregaten en tropisch hardhout om ons design straatmeubilair te vervaardigen. Waarom deze keuze? Omdat deze materialen niet alleen duurzaam zijn, maar ook een scala aan voordelen bieden voor het gebruik in de publieke en openbare ruimte.

Escofet 1886 gaat we verder dan alleen ontwerpen - we creëren ervaringen, momenten en herinneringen die de steden van morgen vormgeven. Welkom in onze wereld, waar design en duurzaamheid samenkomen om stedelijke dromen werkelijkheid te maken.

Hieronder kan je meer informatie terugvinden over de drie belangrijkste componenten die vormgeven aan de design straatmeubilair elementen. 

Gietbeton met natuursteen granulaten

Escofet 1886 heeft vanuit zijn jarenlange ervaring en kennis steeds getracht om niet alleen zijn productieprocessen te optimaliseren maar ook steeds uit te kijken naar nieuwe samenstellingen voor zijn design straatmeubilair elementen. 

De typische elementen uit het straatmeubilair assortiment in gietbeton met natuursteen granulaten werden aangevuld met UHPC en ECO materialen waardoor de mogelijkheden op het gebied van creativiteit, ontwerp en uiterlijk werden uitgebreid. 


ECO : Gietbeton met gerecycleerde granulaten

Met een wereldwijde reputatie op vlak van design en productie van design straatmeubilair is duurzaamheid en milieuvriendelijkheid steeds een belangrijk  aspect geweest voor Escofet 1886.

Met de komst van de ECO gietbeton op basis van gerecycleerde aggregaten hebben verschillende producten dan ook een ECO versie gekregen.

Andere materialen zoals staal en hout

Levensduur en duurzaamheid zijn steeds belangrijke criteria bij het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van diverse elementen voor het publieke domein.

De gebruikte materialen voor zitbanken, afvalbakken, verlichtingselementen en meer worden dan ook steeds afgetoetst aan het gebruik in de openbare ruimte en zijn veeleisende vereisten.