Straatmeubilair zitbanken

Straatmeubilair in de publieke ruimte

Een korte intro

Straatmeubilair : van zitbanken tot afbakeningspaaltjes

Welke types zijn er allemaal

Zitbanken voor de Publieke Ruimte

Soorten van zitbanken

Afvalbakken voor de openbare ruimte

Propere straten en pleinen, iedereen draagt er zijn steentje aan bij. 

Afvalsystemen zijn er talrijk; van volledige afvalsorteerstraten tot de klassieke afvalbak. Er is wel een oplossing voor elke vorm van afval.

Afvalbakken

Rond, rechthoekig, groot of klein, hangen of staan er is veel mogelijk

Afvalsorteersysteem

Gescheiden afval in het straatbeeld het kan.

Peukenpalen en asbakken

Ondanks de verwoede pogingen om burgers van hun sigaretten verslaving en het bijhorende vervuilende peukenprobleem af te helpen blijft het actueel nog steeds een pijnpunt. Oplossingen zijn er genoeg.

Afbakeningspaaltjes in het straatbeeld

Ontmoedigen en beschermen dat zijn de twee belangrijkste taken die afbakeningspaaltjes in de publieke ruimte innemen. Sinds enkele jaren is extreme bescherming hier nog bijgekomen, om een onderscheid te maken zullen we deze hier catalogeren onder de noemer van anti-terreur elementen.

De standaard afbakeningspaaltjes


Als het eens iets specialer mag zijn


De anti-terreur paaltjes


Plantenbakken voor het openbaar domein

De New Green Plantenbak uit de straatmeubilair collectie van Larus Design uit tropisch hout en CortenstaalMeer en meer gaat de aandacht uit naar een groene leef- en beweegomgeving. Door het beleid wordt er meer groen in het straatbeeld gevraagd en verwacht in nieuwe projecten. Dit komt niet alleen de leefomgeving in steden en gemeenten ten goede maar ook het aspect van stedelijke hitte-eilanden wordt zo in combinatie van ontharding mee aangepakt.

Plantenbakken zijn de aangewezen vorm van straatmeubilair om zonder intensieve en kostelijke investeringen toch groen in het straatbeeld te brengen.

Boomroosters en Boombescherming

De auto is nog steeds koning in de stad en in gemeenten, dit wil ook zeggen dat deze vormen van mobiliteit zich opdringen in en tussen de schaarse plekken van vrije ruimte die er in steden en dorpskernen te vinden zijn. Het met zorg geplaatste groen beschermen tegen deze wagens en lichte vrachtwagens is dan ook een noodzaak. 

Met een boombescherming kan je niet alleen de plant of boom tegen rechtstreekse beschadigingen beschermen aangebracht door fietsers of voertuigen. 

Het gebruik van boomroosters geeft de bomen in de publieke ruimte niet alleen bescherming maar ook de nodige lucht in de grond voor de wortelvorming, hierdoor wordt verdichting rondom de beplanting en bomen voorkomen.

Fietsenstaanders en fietsbeugels

Het rijk van Koning Auto wordt meer en meer in twijfel getrokken en vertoont zijn eerste barsten. Steden en gemeenten zetten in op deelmobiliteit en worden er grote investeringen gedaan om fietsers een veilige plaats in het landschap te geven. Niet alleen worden er veilige fietspaden voorzien maar ook in het straatmeubilair kome veilige parkeersystemen al dan niet met oplaadpunten meer aan bod.
{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x