24 februari 2020

Project Dilbeek - Brouwerij De Neve

Wooncomplex in Sint-Gertrudis-Pede (Dilbeek)

Op het oude kasteeldomein werd sinds 1890 een brouwerijhoeve uitgebaat door de familie De Neve waar jarenlang geuze en lambiek gebrouwen werd. In 1975 werd de brouwerij overgenomen door Belle Vue  tot deze in 1990 de deuren sloot.

In 2005 kwam de brouwerij in handen van een projectontwikkelaar die samen met het architectenbureau De Bouwerij uit Ternat en A33 Architecten uit Leuven de site uitbouwden tot een wooncomplex met een semi-publieke ruimte. 

Woonproject Brouwerij De Neve te Dilbeek met de Rua zitbanken van Larus Design

De oude brouwerij is beschermd als dorpszicht, waardoor het uitzicht langs straatzijde van dit historisch erfgoed werd behouden terwijl aan de achterzijde het nieuwe wooncomplex werd geïntegreerd.

Herbestemming van de Brouwerij De Neve tot woonproject


Locatie :Isabellastraat-Lostraat,
1703 Sint-Gertrudis-Pede (Dilbeek)

Type project :Woonproject met 50 appartementen,
4 woningen en 4 winkelpanden

ProjectontwikkelaarWoenstMeer info op Woenst.be
Architect :A33 Architecten & De BouwerijMeer over A33 Architecten
Meer over De Bouwerij
Landschapsarchitect :Buro Wim Van MelloMeer over Buro Van Mello
Bouwheer :Bauve
Aannemer :Everaert - CooremanMeer over de aannemer


Ontwerp en inrichting semi-publieke ruimte 

Voor het ontwerp van de buitenruimte werd er beroep gedaan op Buro Van Mello, een landschaps- en tuinarchitect uit Roosdaal.

De Rua zitbanken in een felgroene kleur brengt leven in deze herbestemming van de historische brouwerij. De groene Rua zitbanbken lenen er zich perfect toe om het oude en het nieuwe te doen samensmelten

In het ontwerp van de binnenkoer werden de zitbanken Rua uit de collectie van Larus Design gekozen. Een uitdagende kleur groen zorgt voor een speels accent in deze semi-publieke ruimte. Het zijn opvallende zitbanken die zich prachtig laten integreren in deze herbestemming van de oude brouwerij.

De combinatie van de historische gebouwen met de nieuwbouw wordt met deze zitbanken nog eens in de verf gezet. De stalen zitbanken van Larus Design worden gekenmerkt door een gebogen en geperforeerd zitvlak dat regenwater geen kans geeft om op de zitbank te blijven staan.

Bovenaanzicht van de Rua zitbanken van Larus Design in het project Brouwerij De Neve De Rua zitbanken van Laurus Design passen met hun felle kleur groen perfect bij de natuurlijke materialen die in het woonproject Brouwerij De Neve werden gebruikt.

Met dank aan Wim Van Mello voor de project foto's

Producten in dit project

 

Project Dilbeek - Brouwerij De Neve

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x