25 april 2020

8000 Brugge - Ghandiplein

Net buiten het centrum van Brugge, tussen Sint-Jozef en Koolkerke kan je een prachtig park terugvinden. Het ontwerp en concept dat achter deze groene oase omvat veel meer dan je op het eerste zicht zou verwachten. Deze plek kwam tot stand door een intensieve samenwerking met de omwonenden en de stad Brugge. 

De Boomerang zitbanken uit de collectie van Escofet 1886 in het Ghandiplein te Brugge

Niet alleen de omwonenden maar ook de tienerwerking Teen Machine werkte mee in het concept van deze plek. Het Ghandiplein is een groene plek die niet alleen een park en een speeltuin combineert maar ook voor de tieners werd er een plek voorzien voor sport, spel en evenementen. 

Een skateterrein en een hangzone maar ook de speeltuigen voor de peuters maken van het Ghandiplein een ontmoetingszone voor alle leeftijden.

De Boomerang zitbanken van Escofet 1886 in de speeltuin van het Ghandiplein te Brugge


Project Ghandiplein (Brugge)

Locatie :Ghandiplein, Sint-Jozef (Brugge)
Type project :Herinrichting dorpskern
Opdrachtgeverstad Brugge
Studiebureau:Groendienst stad Brugge 
Aannemer :Al Verde bvba


Meer weten over dit project 

Meer details over de realisatie van het Ghandiplein en dit park kan u terugvinden in de databank Publieke Ruimte:

Producten in dit project

De Boomerang zitbanken zijn een realisatie van Escofet 1886 naar een ontwerp van Andreu Arriola & Carme Fiol Architecten. Meer weten over deze producten?

8000 Brugge - Ghandiplein

2950 Kapellen - project Stilte plek

In het gemeentelijk park van Kapellen werd in 2011 de eerste stilteplek van Vlaanderen ingehuldigd. Omgeven door rozen en lavendel kunnen bezoekers hier genieten en contempleren op de TAO stoelen uit de collectie van Escofet.

7 juli 2021

Lees meer

1000 Brussel - Troonplein

Met de heraanleg van het Troonplein in Brussel wordt er een nieuwe functie aan deze groenzone gegeven. Vroeger was het enkel een doorgang maar nu is het een ware ontmoetings- en rustplek geworden die een prachtige aansluiting vormt tussen nieuwbouw en historische gebouwen in het centrum van de stad.

10 november 2022

Lees meer

2820 Rijmenam : Infrastructure works as impetus for renewal

The recent construction of a sewerage system in Rijmenam gave the opportunity to revamp the village centre also. Two decades lapsed between the first plans and the final completion of the works, but the result is a refurbished village centre with a great deal of attention for its rural character.

1 juni 2021

Lees meer

2820 Rijmenam : Infrastructuurwerken als aanzet voor vernieuwing

De recente aanleg van een rioolstelsel in Rijmenam was de aanleiding om ook het dorpscentrum in een nieuw jasje te steken. Tussen de eerste plannen en de uiteindelijke realisatie verliepen twee decennia, maar het resultaat is een opgefriste dorpskern met veel aandacht voor het landelijke karakter.

1 juni 2021

Lees meer

3000 Leuven - Refugehof

Nieuwbouwproject Refugehof te Leuven met de Neoromantico Clasico zitbanken van Urbidermis by Santa&Cole

29 oktober 2020

Lees meer

1800 Vilvoorde - Broekplein (4 Fonteinen)

30 september 2020

Lees meer

3000 Leuven - Tuin De Walque

Een ander verborgen pareltje in het centrum van Leuven

25 juni 2020

Lees meer

1070 Anderlecht - Martin Luther King Plein

Bij de inrichting van het Martin Luther Kingplein in Anderlecht werden de Modular zitbanken uit de collectie van Escofet wel op een heel creatieve manier gebruikt. Met de gebogen zitbanken werden verhoogde bloembedden gemaakt in de vorm van blaadjes van een bloem.

27 mei 2020

Lees meer

8433 Middelkerke - Dorpsplein Schore

In het kleine en gezellige dorpje Schore aan de Belgische kust werd in 2013 de dorpskern volledig heringericht. Voor het straatmeubilair deed deed het vroeger Grontmij Belgium NV (Sweco) beroep op de speciale en vooral opvallende zitelementen Xurret uit de collectie van Escofet 1886.

26 maart 2020

Lees meer

1703 Dilbeek - Brouwerij De Neve

Voor de herbestemming van de Brouwerij De Neve in Dilbeek werden de zitbanken Rua uit de collectie van Larus Design gebruikt door Buro Van Mello. Een kleurrijke toets op de semi-publieke binnenruimte en tuin geeft een speels effect op de omgeving. Kleur brengt leven in de brouwerij.

24 februari 2020

Lees meer

3000 Leuven - Jansenius Park

Een verborgen parel in het centrum van Leuven; het Jansenius Park vormt een prachtige aansluiting tussen nieuwbouw en historische gebouwen. Een aanraden om even op adem te komen.

30 januari 2020

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x