7 juli 2021

2950 Kapellen - project Stilte plek

Waar vaak de publieke ruimte wordt geassocieerd met drukke straten en pleinen is dit eens een heel ander aspect. Een plek waar stilte centraal staat.De Tao zitbanken van Escofet in het park van Kapellen geven de bezoekers een plek om te reflexteren

In 2011 werd in Kapellen de eerste “Stilte Plek” in Vlaanderen ingehuldigd. Het is een oord voor momenten van denken, bezinning, meditatie, troost en zelfs huilen. Deze Stilteplek is gelegen in een afzonderlijke tuin van het gemeenschappelijke park en geeft haar bezoekers een plek om in alle rust en harmonie tussen prachtige rozen en stilte even te bekomen. Het beeld in deze plek versterkt het rustgevende karakter van de Stilteplek in Kapellen waar bezoekers tot rust kunnen komen op de TAO zitbanken uit de collectie van Escofet

Het beeld van een naakte vrouw met een vlinder die haar hand verlaat door Peter Kempenaers staat voor hoop, troost en kwetsbaarheid. Het concept van een rustige plek komt van het initiatief SANKOVA, hun doel is om stilte in de samenleving te bevorderen en de kracht van stilte te introduceren als een heilzame bron van hoop en reflectie bij het grote publiek. 
Genieten in het park van Kapellen met de geur van lavendel of rozen op de stoelen en zitbanken TOA van Escofet 1886Bijna tien jaar lang kunnen mensen genieten van de tuin en deze ervaring terwijl ze nadenken of een boek lezen over de TAO-stoelen uit de Escofet 1886-collectie. Deze tijdloze zitbanken in gietijzer en planken uit vezel versterkt polyester geven ondertussen al bijna een decennium comfort aan de bezoekers van deze plek.

Omgeven door geuren en stilte kan je op de stilteplek genieten van de rust met een boek of gewoon al mijmerend nadenken en reflecteren op de TOA zitbanken


2950 Kapellen - project Stilte plek

1000 Brussel - Troonplein

Met de heraanleg van het Troonplein in Brussel wordt er een nieuwe functie aan deze groenzone gegeven. Vroeger was het enkel een doorgang maar nu is het een ware ontmoetings- en rustplek geworden die een prachtige aansluiting vormt tussen nieuwbouw en historische gebouwen in het centrum van de stad.

10 november 2022

Lees meer

2820 Rijmenam : Infrastructure works as impetus for renewal

The recent construction of a sewerage system in Rijmenam gave the opportunity to revamp the village centre also. Two decades lapsed between the first plans and the final completion of the works, but the result is a refurbished village centre with a great deal of attention for its rural character.

1 juni 2021

Lees meer

2820 Rijmenam : Infrastructuurwerken als aanzet voor vernieuwing

De recente aanleg van een rioolstelsel in Rijmenam was de aanleiding om ook het dorpscentrum in een nieuw jasje te steken. Tussen de eerste plannen en de uiteindelijke realisatie verliepen twee decennia, maar het resultaat is een opgefriste dorpskern met veel aandacht voor het landelijke karakter.

1 juni 2021

Lees meer

3000 Leuven - Refugehof

Nieuwbouwproject Refugehof te Leuven met de Neoromantico Clasico zitbanken van Urbidermis by Santa&Cole

29 oktober 2020

Lees meer

1800 Vilvoorde - Broekplein (4 Fonteinen)

30 september 2020

Lees meer

3000 Leuven - Tuin De Walque

Een ander verborgen pareltje in het centrum van Leuven

25 juni 2020

Lees meer

1070 Anderlecht - Martin Luther King Plein

Bij de inrichting van het Martin Luther Kingplein in Anderlecht werden de Modular zitbanken uit de collectie van Escofet wel op een heel creatieve manier gebruikt. Met de gebogen zitbanken werden verhoogde bloembedden gemaakt in de vorm van blaadjes van een bloem.

27 mei 2020

Lees meer

8000 Brugge - Ghandiplein

Een speelplek voor de jeugd en een park voor volwassenen net buiten Brugge in Sint-Jozef illustreert de samenwerking en inbreng van en tussen de omwonenden om een opmerkelijke plek te creeren. Een constructieve aanpak van stad Brugge resulteerde in het Ghandiplein.

25 april 2020

Lees meer

8433 Middelkerke - Dorpsplein Schore

In het kleine en gezellige dorpje Schore aan de Belgische kust werd in 2013 de dorpskern volledig heringericht. Voor het straatmeubilair deed deed het vroeger Grontmij Belgium NV (Sweco) beroep op de speciale en vooral opvallende zitelementen Xurret uit de collectie van Escofet 1886.

26 maart 2020

Lees meer

1703 Dilbeek - Brouwerij De Neve

Voor de herbestemming van de Brouwerij De Neve in Dilbeek werden de zitbanken Rua uit de collectie van Larus Design gebruikt door Buro Van Mello. Een kleurrijke toets op de semi-publieke binnenruimte en tuin geeft een speels effect op de omgeving. Kleur brengt leven in de brouwerij.

24 februari 2020

Lees meer

3000 Leuven - Jansenius Park

Een verborgen parel in het centrum van Leuven; het Jansenius Park vormt een prachtige aansluiting tussen nieuwbouw en historische gebouwen. Een aanraden om even op adem te komen.

30 januari 2020

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x