24 februari 2020

1703 Dilbeek - Brouwerij De Neve

Wooncomplex in Sint-Gertrudis-Pede (Dilbeek)

Op het oude kasteeldomein werd sinds 1890 een brouwerijhoeve uitgebaat door de familie De Neve waar jarenlang geuze en lambiek gebrouwen werd. In 1975 werd de brouwerij overgenomen door Belle Vue  tot deze in 1990 de deuren sloot.

In 2005 kwam de brouwerij in handen van een projectontwikkelaar die samen met het architectenbureau De Bouwerij uit Ternat en A33 Architecten uit Leuven de site uitbouwden tot een wooncomplex met een semi-publieke ruimte. 

Woonproject Brouwerij De Neve te Dilbeek met de Rua zitbanken van Larus Design

De oude brouwerij is beschermd als dorpszicht, waardoor het uitzicht langs straatzijde van dit historisch erfgoed werd behouden terwijl aan de achterzijde het nieuwe wooncomplex werd geïntegreerd.

Herbestemming van de Brouwerij De Neve tot woonproject


Locatie :Isabellastraat-Lostraat,
1703 Sint-Gertrudis-Pede (Dilbeek)

Type project :Woonproject met 50 appartementen,
4 woningen en 4 winkelpanden

ProjectontwikkelaarWoenstMeer info op Woenst.be
Architect :A33 Architecten & De BouwerijMeer over A33 Architecten
Meer over De Bouwerij
Landschapsarchitect :Buro Wim Van MelloMeer over Buro Van Mello
Bouwheer :Bauve
Aannemer :Everaert - CooremanMeer over de aannemer


Ontwerp en inrichting semi-publieke ruimte 

Voor het ontwerp van de buitenruimte werd er beroep gedaan op Buro Van Mello, een landschaps- en tuinarchitect uit Roosdaal.

De Rua zitbanken in een felgroene kleur brengt leven in deze herbestemming van de historische brouwerij. De groene Rua zitbanbken lenen er zich perfect toe om het oude en het nieuwe te doen samensmelten

In het ontwerp van de binnenkoer werden de zitbanken Rua uit de collectie van Larus Design gekozen. Een uitdagende kleur groen zorgt voor een speels accent in deze semi-publieke ruimte. Het zijn opvallende zitbanken die zich prachtig laten integreren in deze herbestemming van de oude brouwerij.

De combinatie van de historische gebouwen met de nieuwbouw wordt met deze zitbanken nog eens in de verf gezet. De stalen zitbanken van Larus Design worden gekenmerkt door een gebogen en geperforeerd zitvlak dat regenwater geen kans geeft om op de zitbank te blijven staan.

Bovenaanzicht van de Rua zitbanken van Larus Design in het project Brouwerij De Neve De Rua zitbanken van Laurus Design passen met hun felle kleur groen perfect bij de natuurlijke materialen die in het woonproject Brouwerij De Neve werden gebruikt.

Met dank aan Wim Van Mello voor de project foto's

Producten in dit project

 

1703 Dilbeek - Brouwerij De Neve

2950 Kapellen - project Stilte plek

In het gemeentelijk park van Kapellen werd in 2011 de eerste stilteplek van Vlaanderen ingehuldigd. Omgeven door rozen en lavendel kunnen bezoekers hier genieten en contempleren op de TAO stoelen uit de collectie van Escofet.

7 juli 2021

Lees meer

2820 Rijmenam : Infrastructuurwerken als aanzet voor vernieuwing

De recente aanleg van een rioolstelsel in Rijmenam was de aanleiding om ook het dorpscentrum in een nieuw jasje te steken. Tussen de eerste plannen en de uiteindelijke realisatie verliepen twee decennia, maar het resultaat is een opgefriste dorpskern met veel aandacht voor het landelijke karakter.

1 juni 2021

Lees meer

3000 Leuven - Refugehof

Nieuwbouwproject Refugehof te Leuven met de Neoromantico Clasico zitbanken van Urbidermis by Santa&Cole

29 oktober 2020

Lees meer

3000 Leuven - Tuin De Walque

Een ander verborgen pareltje in het centrum van Leuven

25 juni 2020

Lees meer

1070 Anderlecht - Martin Luther King Plein

Bij de inrichting van het Martin Luther Kingplein in Anderlecht werden de Modular zitbanken uit de collectie van Escofet wel op een heel creatieve manier gebruikt. Met de gebogen zitbanken werden verhoogde bloembedden gemaakt in de vorm van blaadjes van een bloem.

27 mei 2020

Lees meer

8000 Brugge - Ghandiplein

Een speelplek voor de jeugd en een park voor volwassenen net buiten Brugge in Sint-Jozef illustreert de samenwerking en inbreng van en tussen de omwonenden om een opmerkelijke plek te creeren. Een constructieve aanpak van stad Brugge resulteerde in het Ghandiplein.

25 april 2020

Lees meer

8433 Middelkerke - Dorpsplein Schore

In het kleine en gezellige dorpje Schore aan de Belgische kust werd in 2013 de dorpskern volledig heringericht. Voor het straatmeubilair deed deed het vroeger Grontmij Belgium NV (Sweco) beroep op de speciale en vooral opvallende zitelementen Xurret uit de collectie van Escofet 1886.

26 maart 2020

Lees meer

3000 Leuven - Jansenius Park

Een verborgen parel in het centrum van Leuven; het Jansenius Park vormt een prachtige aansluiting tussen nieuwbouw en historische gebouwen. Een aanraden om even op adem te komen.

30 januari 2020

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x