27 mei 2020

1070 Anderlecht - Martin Luther King Plein

Het Ontwerp

Het Martin Luther King plein in Anderlecht met de Modular zitbanken uit de collectie van Escofet 1886 opgesteld als blaadjes van een bloem

Het Martin Luther King plein in het hart van de Vijverwijk in Anderlecht onderging een volledige herinrichting in 2012. De Gemeente Anderlecht heeft in samenspraak met de buurtbewoners en het wijkcomité De Vijver een speels en functioneel project uitgewerkt en laten realiseren.

De boom op het plein vorm de stempel van de bloem waarvan de blaadjes gevormd worden door verhoogde bloembedden gemaakt uit de modular zitbanken van Escofet 1886

Het plein onderging een ware metamorfose, het werd verkeersvrij gemaakt en de parkeerplaatsen werden in de omgeving van het plein geoptimaliseerd. Het plein zou weer een ontmoetingsplaats worden voor buurtbewoners en de kerkgangers. 

De Modular zitbanken van Escofet 1886 werden opgesteld in de vorm van bloemblaadjes rondom een boom als stempel

Op een speelse wijze werden de modulaire zitbanken Modular uit de collectie van Escofet 1886 gebruikt in het ontwerp van dit plein. Het plein wordt gekenmerkt door deze zitbanken, die in de vorm van bloemblaadjes werden geplaatst. In het midden van de elementen vormt een boom de stempel van de bloem.

Ook voor het aangrenzende speelparkje werden de Modular zitbanken opgesteld in gebogen lijnen. De zitbanken geven door zijn vormen een speels uitzicht aan het plein met meer dan voldoende zitgelegenheid voor zowel de buurtbewoners als de kerkgangers.

De gebogen Modular zitbanken uit de collectie van Escofet 1886 geven aan dit speelplein vorm en zitgelegenheid voor de ouders en de spelende kinderen op het Marin Luther King plein in Anderlecht.

Project informatie

Aanvang werken : 2012
Inhuldiging : 2015
Opdrachtgever : Gemeentebestuur Anderlecht
Architect / Studiebureau :
Aannemer :

1070 Anderlecht - Martin Luther King Plein

2950 Kapellen - project Stilte plek

In het gemeentelijk park van Kapellen werd in 2011 de eerste stilteplek van Vlaanderen ingehuldigd. Omgeven door rozen en lavendel kunnen bezoekers hier genieten en contempleren op de TAO stoelen uit de collectie van Escofet.

7 juli 2021

Lees meer

2820 Rijmenam : Infrastructuurwerken als aanzet voor vernieuwing

De recente aanleg van een rioolstelsel in Rijmenam was de aanleiding om ook het dorpscentrum in een nieuw jasje te steken. Tussen de eerste plannen en de uiteindelijke realisatie verliepen twee decennia, maar het resultaat is een opgefriste dorpskern met veel aandacht voor het landelijke karakter.

1 juni 2021

Lees meer

3000 Leuven - Refugehof

Nieuwbouwproject Refugehof te Leuven met de Neoromantico Clasico zitbanken van Urbidermis by Santa&Cole

29 oktober 2020

Lees meer

3000 Leuven - Tuin De Walque

Een ander verborgen pareltje in het centrum van Leuven

25 juni 2020

Lees meer

8000 Brugge - Ghandiplein

Een speelplek voor de jeugd en een park voor volwassenen net buiten Brugge in Sint-Jozef illustreert de samenwerking en inbreng van en tussen de omwonenden om een opmerkelijke plek te creeren. Een constructieve aanpak van stad Brugge resulteerde in het Ghandiplein.

25 april 2020

Lees meer

8433 Middelkerke - Dorpsplein Schore

In het kleine en gezellige dorpje Schore aan de Belgische kust werd in 2013 de dorpskern volledig heringericht. Voor het straatmeubilair deed deed het vroeger Grontmij Belgium NV (Sweco) beroep op de speciale en vooral opvallende zitelementen Xurret uit de collectie van Escofet 1886.

26 maart 2020

Lees meer

1703 Dilbeek - Brouwerij De Neve

Voor de herbestemming van de Brouwerij De Neve in Dilbeek werden de zitbanken Rua uit de collectie van Larus Design gebruikt door Buro Van Mello. Een kleurrijke toets op de semi-publieke binnenruimte en tuin geeft een speels effect op de omgeving. Kleur brengt leven in de brouwerij.

24 februari 2020

Lees meer

3000 Leuven - Jansenius Park

Een verborgen parel in het centrum van Leuven; het Jansenius Park vormt een prachtige aansluiting tussen nieuwbouw en historische gebouwen. Een aanraden om even op adem te komen.

30 januari 2020

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x