Wat meer over Servibo

Het begin voor Servibo

Servibo werd opgericht in 1977 door Guido Goossens als leverancier voor sierbestratingen. Door heen de jaren heeft Servibo zich meer en meer geprofileerd als leverancier van straatmeubilair meer zelfs, verdeler van design straatmeubilair.

Van sierbestrating naar straatmeubilair

De Olympische Spelen in 1996 vormden de ommekeer voor Servibo, immers deze vonden plaats in Barcelona. De stad investeerde als gastheer enorm in de publieke ruimte en wilde een toonbeeld zijn op mondiaal vlak. Enkele lokale spelers zoals Escofet 1886 en Santa & Cole hebben ijverig meegewerkt aan het invullen van de publieke ruimte. De bestaande samenwerking tussen Servibo en Escofet 1886 op vlak van bestrating werd al vlug er een in design straatmeubilair.

Servibo was dan ook de eerste die design straatmeubilair introduceerde op de Belgische markt. Vandaag doen steden zoals Oostende, Brussel, Gent en vele anderen beroep op de zitbanken en andere vormen van straatmeubilair die Servibo te bieden heeft. 

Servibo vandaag de dag

De zitbanken en van Escofet 1886, Santa & Cole (nu Urbidermis) kan je wel in bijna alle Belgische steden en gemeenten terugvinden. De kwaliteit en het tijdloos design van het straatmeubilair heeft ertoe bijgedragen dat zelfs na tien jaar er nog veel van deze elementen ijverig worden gebruikt op verschillende locaties in Belgiƫ.

Doorheen de jaren werd het productassortiment verder uitgebreid met meerdere samenwerkingsverbanden, andere merken en producten. Een breed assortiment aan producten en oplossingen zorgen voor een duurzame en creatieve invulling van de publieke ruimte. 

de toekomstverwachting van Servibo

Een duurzame en kwaliteitsvolle openbare ruimte daar willen wij als onderneming aan meewerken, niet alleen vandaag maar ook in de toekomst. Straatmeubilair gaande van zitbanken, afbakeningspaaltjes tot afvalbakken, maken een integraal deel uit van de uitrusting van de publieke ruimte. Niet alleen onze leveranciers van straatmeubilair zoals Urbidermis, Escofet en Larus Design maar ook Servibo wil daar een actieve rol in spelen. 

Het mag niet alleen maar gaan over producten maar over belevingen. De gebruikers van parkjes, publieke tuinen of pleinen gaan meer en meer eisen stellen aan de publieke ruimte. De trend van kleiner gaan wonen en het verdichten van dorpskernen en steden zal alleen maar het belang van gemeenschappelijke ontmoetingsplekken doen toenemen. Kwaliteit zal meer en meer gaan primeren ten opzichte van ondoordachte en oppervlakkige invullingen van het openbaar domein.{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x