6 januari 2020

Project in de kijker : Leuven Janseniuspark

In het centrum van Leuven kan je naast een bruisend studentenleven ook een aantal verborgen pareltjes terugvinden. Vandaag zetten we er eentje in de kijker : het Janseniuspark.

De nieuwbouw projecten in het Janseniuspark van Leuven met de Neoromantico Clasico zitbanken uit de collectie van URbidermis by Santa & Cole, straatmeubilair voor de publieke ruimte

Het park is gelegen aan de Minderbroederstraat in het centrum van Leuven. Dit park zowel publiek als semi-publiek heeft maar liefst een oppervlakte van 7000 m2 en is naast een groen decor in het stadscentrum ook een prachtig voorbeeld van de combinatie tussen erfgoed met nieuwbouw. 

Het gerestaureerde landbouwinstituut andbouwin het Janseniuspark van Leuven met de Neoromantico Clasico zitbanken uit de collectie van URbidermis by Santa & Cole, straatmeubilair voor de publieke ruimte

Door de realisatie van het Janseniuspark dat in 2017 opende zijn er ook weer enkele mooie stukken erfgoed opnieuw te bewonderen; het gerestaureerde landbouwinstituut en de Jansenius- en Justus Lipsiustoren flankeren deze groene oase naast de Dijle. Ook vanop de brug over de Dijle is er nog een ander stukje historisch erfgoed te bewonderen; de 14de-eeuwse Ursulinensluis. 

De Justus Lipsiustoren in het Janseniuspark van Leuven met de Neoromantico Clasico zitbanken uit de collectie van URbidermis by Santa & Cole, straatmeubilair voor de publieke ruimte

Naast geschiedenis heeft het park meer te bieden, er zijn banken en gezellige plekjes gemaakt voor de bezoekers maar ook de speeltuin in het park kan menig jong gezin bekoren die hier met hun kinderen een frisse neus kunnen komen halen. 

De combinatie van historisch erfgoud en nieuwbou in het Janseniuspark in Leuven met de Neoromantico Clasico zitbanken uit de straatmeubilair collectie van Urbidermis by Santa & Cole

Door de schaarse open ruimte is er voor de scholen in het centrum ook nog een sportveld beschikbaar waar de leerlingen tijdens de schooluren hun lessen lichamelijke opvoeding kunnen volgen. Na de uren kunnen de Leuvenaars uit de buurt hier ook gebruik van maken. Een geslaagde combinatie om zowel de scholen als de buurt een actieve buiten ruimte te geven.

De nieuwe stadsontwikkelingen in Leuven geven niet alleen groen aan de inwoners maar ook de Dijle wint weer aan belang in het stadsbeeld.


Project in de kijker : Leuven Janseniuspark

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x